top of page

Změna pro zdravý a štíhlý život

Pokoušíte se zas o znovu lépe jíst, shodit nějaké to přebytečné kilo nebo omezit či vynechat maso a stále se vám nedaří? Dejte tomu ještě šanci a tentokrát do toho zapojte Šmakouna, se kterým boj proti nezdravému stravování a nežádoucím tukovým zásobám zaručeně vyhrajete!



Kéž bychom měli zázračné zaklínadlo Saxany, kouzelnou hůlku Harryho Pottera nebo prsten Arabely, abychom si přičarovali to, po čem toužíme. Ovšem bez vlastního úsilí to nepůjde. Žádný zázračný koktejl, po kterém zhubnete a budete fit, neexistuje. Ale pár kouzelných tipů vám přece jen prozradíme!


Tip č. 1: Zařazujte bílkoviny

Bílkoviny jsou nepostradatelnou živinou pro náš organismus. Mají nespočet benefitů, posilují imunitu, pomáhají při regeneraci, odbourávají tuk, zahánějí hlad a budují aktivní svalovou hmotu. Obvykle jíme bílkovin málo, proto se nebojte přidávat je klidně do většiny jídel. Šmakoun obsahuje komplexní bílkoviny z vaječného bílku a nabízí širokou škálu produktů, ze které si určitě vyberete na snídani, svačinu, oběd i večeři!



Tip č. 2: Nevzdávejte se jídel, která máte rádi

Pizzu, nudle s mákem nebo třeba palačinky – to vše si můžete dopřát, když zvolíte správný recept. I tady Šmakoun hraje důležitou roli, jelikož snižuje kalorickou hodnotu jídel, aniž by ovlivnil jejich chuť. Takovou moc má neochucený Šmakoun Klasik. Zároveň nahraďte nezdravé suroviny zdravými, zredukujte množství tuku na pánvi a místo smažení pečte v troubě.



Tip č. 3: Nepřejídejte se

Ruku na srdce, kolikrát denně otevřete ledničku? Nemusíte jíst jak vrabec, ale pokud nejste kulturista s extrémní fyzickou aktivitou, přiměřené množství jídla je důležité pro dosažení vašich cílů. Přejídání lze zabránit, budete-li do jídelníčku zařazovat bílkoviny, jelikož brzy zasytí. Zkuste třeba upéct Banana bread se Šmakounem a uvidíte, že jeden kousek ke kafíčku vám bude bohatě stačit.



Tip č. 4: Mlsejte bez výčitek

Lákadla plná cukru číhají na každém rohu. Jak ale odolat, když usilujeme o štíhlou linii? Připravte si domácí dezert se sladkým Šmakounem! Je ochucený sušeným ovocem, proto není potřeba doslazovat. Třeba takový borůvkový cheesecake vás svou chutí naprosto uchvátí, přitom se jedná o lehkoučký a zdravý dort. A máme tu i něco pro lenochy – krémy Šmakoun si klidně dejte jen tak po lžičkách. Je libo kakaooříškový nebo spíše kokosový?



Tip č. 5: Zkoušejte nové recepty

Jíst pořád dokola to samé po čase omrzí. Obzvlášť při přechodu na zdravý životní styl si dávejte pozor na to, aby vás váš jídelníček nezačal nudit. Sestavujte ho pestře, nebojte se nových chutí a zařazujte potraviny, na které nejste zvyklí. Se Šmakounem se dá různě experimentovat, jelikož chutná sám o sobě dobře zastudena i zatepla. Inspiraci na recepty můžete čerpat na Facebooku, Instagramu nebo i tady na webu.



Abychom vás ve vašich cílech podpořili, máme pro vás akční nabídku v lednu na všechny Šmakouny, Krémy, Štíhlé nudle i hotová jídla v obchodních řetězcích Billa, Kaufland, Makro a Tesco!


bottom of page